Derzsy Napok 2016, Hajdúszoboszló

ÖSSZEFOGLALÓ

2016. június 2-3.-án Hajdúszoboszlón, a Béke Hotelben került megrendezésre a MOÁE Baromfi-egészségügyi Társaság idei legnagyobb rendezvénye, melyet idén is a CEVA Phylaxiával, mint társ-rendezővel bonyolítottunk le. A rendezvényre 284 fő regisztrált. A rendezvény jó hangulatban, magas szakmai színvonalon zajlott.

Nagy örömünkre elsőként és sikeresen mutathattuk be a MÁOK KFT finanszírozásában megjelenő, „HÁZIMADARAK PATOLÓGIÁJA képes album” című könyvet, mely Dobos- Kovács Mihály és Vetési Ferenc fáradságos munkája nyomán született.

Társaságunk elnökének, Paljak Jánosnak a nyitóbeszéde után átadásra kerültek a jubileumi emlékplakettek a kerek születésnapjukat ünneplő kollégáink részére. Emlékplakettet vett át Merényi László, Nagy Béla, akadémikus, Vas Ernő és Visi Ferenc. A Társaság „Dísz Oklevél”-lel köszöntötte az 1925. március 1-én született Balla Lászlót, aki hosszú ideig segítette a baromfibetegségek elleni védekezést.

Első alkalommal került átadásra a MOÁE baromfi-egészségügyi Társaság által alapított, „Baromfi-egészségügyi Társasági Díj”, a gyakorlatban tartósan kimagasló munkát végző, Sári Imre állatorvos kollégánknak.

Ebben az évben a Derzsy Díjat Sályi Gábor kapta, melyet Palya Vilmos a Ceva-Phylaxia tudományos igazgatója adott át.

Mindezek után a szakmai előadások következtek a baromfi-egészségügy különböző területeiről:

A Derzsy Napok nagyszámú résztvevőjétől Paljak János elnök azzal búcsúzott, hogy viszontlátásra jövőre június első hetében csütörtök-pénteken.

A rendezvényen készült fényképek megtekinthetők a galériában, ami innen is elérhető.